lauantai 26. tammikuuta 2008

Musailua

Vähän hiljaisesti on lähtenyt tämän vuoden blogaus käyntiin, mutta muilta osin meno täällä on jonkin verran äänekkäämpää. Nytkin soi alttoviulu kauniisti taustalla, sillä Emmi roudasi sen Suomesta mukaan joululomareissulta. Itse taas sain vihdoin toteutettua jo syksyllä päässä olleen idean jonkinlaisen MIDI-koskettimiston hankkimisesta. 

Operaation suoritus vaati lopulta kauppojen surffailun lisäksi parikin reissua Lyonin periferiaan isompien soitinkauppojen äärelle. Näyttää olevan meininki täällä se, että kalliiden vuokrien alueella pidetään vain pystyssä vain pientä liikettä, ja varsinainen valikoima löytyy sitten jostain moottoritienvarren automarkettiparatiisien takaiselta teollisuusalueelta. Tietty saman ketjun sisällä soittimen olisi voinut tilata keskustankin liikkeeseen, mutta tulipahan nähtyä Lyonia vähän eri suunnastakin kun viime lauantaina seikkailtiin melkein tunnin matka Limonestiin. 

Kauhean paljon varsinaista nähtävää reissun varrelle ei kyllä osunut. Mieleen jäävimmät kohteet olivat aivan käsittämättömän kokoinen ja todella ruma betonikuutiokerrostalo joenvarsimäen laella. Näköalat talosta kyllä ovat todennäköisesti loistavat. Varsinkaan kun kyseisiltä parvekkeilta ei tule nähtyä sitä omaa rotiskoa.

Elävän musiikin lisäksi ovat kirjotteluolosuhteet muutenkin kohdillaan. Nyt puolenpäivän aikoihin aurinko "nousee" vastapäisen talon takaa paistelemaan suoraan sisään, ja lämpötilan on tänäänkin lupailtu nousevan 12 asteeseen. Nyt se tosin on vielä 3 asteen luokkaa, mutta jännästi se tuppaa oikeasti auringon lämmittäessä aika paljon nousemaan. Siinä huomaa kyllä selkeän eron Suomeen, sillä jos siellä tammikuussa aurinko paistaa, niin  ei se kovin paljon ehdi päivälämpötilaan vaikuttamaan.

Tänään on tarkoitus mennä illemmalla campukselle katsomaan Juhan sählyjoukkueen pelejä ja sen jälkeen viettämään mahdollisesti jonkinlaista lautapeli-iltaa. Otin Suomesta mukaan Illuminatin, jota ois kiva päästä testaamaan pitkästä aikaa.


1 kommentti:

liisa kirjoitti...

Hejssan! Eksyin hakukoneesta blogiinne, ja sanon vain, että onpa hauskaa löytää suomalaisia Lyonista! :)