tiistai 12. tammikuuta 2010

Leppoisaa oleilua Chiang Maissa

Kohta on jo viikko vierähtäny Chiang Maissa. Eilen ostettiin to-pe yöjunaan paluuliput Bangkokiin, eli täällä tulee hengailtua jopa hieman pidempään kuin alunperin visioitiin. Aika on mennyt kyllä hämmentävän nopeasti verrattuna siihen, mikä määrä erilaista turistiaktiviteettia meillä on ollut ohjelmassa. Käytännössä ei siis ole tehty juuri muuta kuin lekoteltu majotuspaikan riippareissa, pelailtu shakkia ja lueskeltu. Sen lisäksi on toki syöty hyvin ja käyty parillakin markkinoilla.

Yks temppeli sentään tsekattiin, kun läheisen vuoren rinteelle pykätystä Doi Suthepistä lupailtiin olevan myös hienot maisemat. Hienoltahan siellä näyttikin, mutta reissun jälkeen oli entistä varmempi olo, että ekstrarauhallinen viikko ennen paluuta on ollut hyvä veto. Chiang Mai tuntuu myös ihan loistavalta kaupungilta tällaiseen oleiluun. Vaikka asukkaita on jotain 1,6 miljoonaa on varsinkin vanhassa keskustassa ihan pikkukaupungin tunnelmaa. Pienet kujat on täynnä tunnelmallisia guesthouseja ja ravintoloita. Moni ravintoloista painottuu kasvisruokaan, mikä sekin on ollu varsin tervetullutta. :)

Majotuspaikkana olevaa Baan Nud-Kun guesthousea voi kyllä suositella tänne reissaaville. Hinta ei oo ihan seudun halvimpia (400 bht/yö double room), mutta henkilökunta ja ympäristö on ihanat. Guesthouse on alottanu vasta 9kk sitten ja sen kyllä huomaa. Huoneet on ehkä siisteimmät mitä tähän mennessä ollu. Lisäksi vieraille on ilmasta teetä, kahvia ja usein myös hedelmiä. :)

Mun kamera tosiaan meni hajoamaan matkalla Kinabalu-vuorelle ja yritin eilen viedä sen korjaukseen. Totesivat kuitenkin, että pitäisi lähettää Bangkokiin, joten pitänee ite yrittää perjantaina, jos ehtis vielä siellä viedä korjaamolle. Veikkaus ois, että työtunnit ois täällä hiukka halvempia kuin Suomessa.

Borneolta asti on pitäny siis pärjäillä kännykän kameralla, mikä ei oo mun kuvausintoa ehkä ihan täysin tyydyttäny, mutta varsinkin kirkkaammassa valossa silläkin saa aika mukavia kuvia, ja Flickriin lähettely on nyt ollu ehkä hiukan tiiviimpää kun saa puhelimesta suoraan majapaikan wlanilla (joka ekaa kertaa kuuluu myös huoneessa asti.)


Pikku hiljaa reissumme alkaa olla paketissa ja fiilikset asettua niin, että kotiinpaluun aikakin tuntuu ihan sopivalta. Vielä siis pari päivää Chiang Maita, pari päivää Bangkokia ja melkein pari päivää kotimatkaa Hong Kongin ja Amsterdamin kautta. Sitten päästään ihmettelemään Suomen lumitilannetta ja sopeutumaan kotoisiin pakkasiin. :) Nyt blogi kiinni. Illalla lähdetään vielä käymään lähitemppelin Monk Chatissa. :D Idea siis on jossain määrin se, että munkit treenailee englantia ja kyselee maailman menosta reissaajilta, ja vastaavasti kertoilevat omasta elämästään ja buddhalaisuudesta ja vastailevat kysymyksiin. Tässä taas tälle päivälle sopiva ohjelma, kun tähän mennessä on lähinnä kävelty aamiaiselle ja takas. :)

Huomiseksi on itseasiassa myös jo ohjelmaa tiedossa, sillä mennään Shangri La -hotellin hyväksi kehuttuun buffettiin amerikkalaisen pariskunnan kanssa joka tavattiin taidegallerian avajaisissa, johon saatiin kutsu samassa majapaikassa majailevalta valokuvaajalta. Keskiviikko on kuulemma paras ilta mennä, koska sillon ei oo "korkkausmaksua", vaan aterian seuraksi saa tuoda oman viinipullon (tai mitä pulloja nyt lystääkään ravintolaan mukanaan tuoda.) :)

Ei kommentteja: