sunnuntai 17. helmikuuta 2008

Tenttejä, kuvia ja suunnitelmia

Elämä tuntuu sujuvan aika rauhallisilla raiteilla täällä. Ainakin siinä määrin, että äkillinen blogaustarve yllättää melkoisen harvoin. Jotain uutta on toki ohjelmassa koko ajan, viime viikolla muun muassa ensimmäinen täkäläinen tentti. Ohjeistuksen epäselvyys oli taas totuttua tasoa, ja vasta tentissä varmistui arvailut siitä, saiko materiaaleja olla mukana vai ei. Arvailut oli kyllä painottunu siihen suuntaan, että materiaalit saisi kokeeseen ottaa, joten luentokalvojen ja sanakirjan lisäksi mukana myös vanhoja kokeita ja niiden mallivastauksia.

Tällainen varustautuminen osoittautui hyväksi, sillä koe muistutti melko paljon edellisvuotista, ja mallivastauksista sai hyvin esimerkkiä omien kehittämiseen. Rajoittavaksi tekijäksi muodostui lopulta lähinnä aika, joka loppui armotta kesken, vaikka vaihtareille täällä mukava 1/3 lisäaika suodaankin. Vaatii hiukan totuttelua tämä täkäläinen systeemi. Suomessa asiat pitää muistaa, koska materiaaleja ei saa selata kokeessa. Täällä asiat pitää (ainakin suunnilleen) muistaa, koska materiaaleja ei ehdi selata, ainakaan jokaisen kysymyksen kohdalla.

Viimeviikkoinen koe käsitteli tietokantoja, mikä on aiheena astetta selkeempi kuin monella muulla kurssilla mitä täällä käydään. Seuraava tentti on vuoden isoimmasta kurssista eli C++ ohjelmoinnista (7 op) ja se iskee kivasti heti hiihtoloman jälkeisellä viikolla. Alpeille ei kyllä tenttikirjoja raahata, mutta sen jälkeen pitänee kerrata ihan huolella. Käytännön harjottelu ton C++:n osalta kun on jäänyt vähän vähiin, sillä ryhmätyöprojekteissa on ylimääränen vaihtarijäsen yleensä ollu enemmän tai vähemmän pihalla. Ja vaikka C++ kielenä sujuisikin kohtuu hyvin, asettaa koekysymyksissä käytetty ranskan kieli (ja ranskalainen logiikka) omat haasteensa.. :)

Uusia kuvia ja suunnitelmia


Pistin Flickriin pitkästä aikaa uusia kuvia. Ihan kauheasti ei ole tänä vuonna tullut kuvia otettua, mutta muutamassa tapahtumassa on ollu kamera mukana. Ite tajusin vasta nyt, että tuolta saa myös ihan mukavasti toimivan slideshown kuville. Kannattaa kokeilla vaikkapa tämän vuoden ekasta eteenpäin.

Hieman Valencia-matkan hengessä päätettiin viikko sitten hyödyntää taas Ryanairin älyttömiä tarjouksia. Kevätlomalle kaavailtu Pariisi-Bretagne-Manchester reissu kasvoi 8 euron lentojen myötä kattamaan myös Lontoon ja Barcelonan. Ei tunnu ihan loogiselta (saati ympäristöystävälliseltä), että kanaalin alitus junalla maksaa opiskelijalipullakin melkein kymmenen kertaa enemmän kuin lento. Alunperin suunnitelmissa oli kyllä junailu, mutta ihan noin suuria hintaeroja ei tämän hetkinen budjetti hyväksynyt. Nytkin melkeinpä puolet matkustuskuluista tulee todennäköisesti Manchester-Lontoo ja Bretagne-Pariisi-Lyon junasiirtymistä. Majoitusta järjestynee näillä näkymin usemmassakin kaupungissa tuttujen luona, joten siltä osin säästynee vähän reissubudjettia muuhun kokemiseen.

Kevään edetessä on siis odotettavissa valokuvamäärän huomattavaa nousua. Luultavasti jo ensi lauantaina alkavalla hiihtolomalla tulee räpsittyä iso kasa kuvia, toivottavasti hiukan aurinkoisemmissa maisemissa kuin edellisellä laskureissulla. :)

Ei kommentteja: