lauantai 12. huhtikuuta 2008

Loma!

Useimmissa maissa pääsiäislomaa vietetään pääsiäisenä. Täällä sen pituus on kuitenkin miellyttävät kaksi viikkoa, ja ilmeisesti lomakohteiden tukkeutumisen pelossa maa on jaettu ainakin kolmeen eri loma-aikataulua noudattavaan alueseen, ja täkäläinen pääsiäisloma osuu alkamaan tästä viikonlopusta. Loman pituudessa ei kyllä ole valittamista, eikä ajankohdassakaan, sillä pääsiäisenä täällä satoi lunta, nyt ainoastaan vettä siinä määrin että joet tulvivat pyöräteille. :)

Lomaa edeltänyt kouluviikko oli hiukan totuttua rankempi sillä joka aamu alkoi kahdeksalta ja torstaina urakoitiin neljä tuntia verkostotekniikan 14-sivuista tenttiä. Tentistä taidettiin selvitä hämmentävistä kysymyksistä huolimatta kunnialla ja kun vielä torstaina saatiin varmistus sille, että Suomeen palatessa meitä odottaa mukavalta vaikuttava kämppä Otaniemessä, on lomalle lähtöfiilis niin sanotusti kohdallaan. Tänään sadekin taukosi sopivasti, niin päästiin tekemään pieni Lyon-kierros Genevestä päiväreissulle tulleen Sallan kanssa.

Maailma (tai ainakin Eurooppa) tuntuu taas hauskan pieneltä, kun alunperin Itävallan EB-reissulta tuttu Salla lähetteli mukanamme terveisiä Ilmarille Barcelonaan. Salla siis tuntee Ilmarin Turun opiskelukuvioista ja meidän on tarkoitus mennä tuota mun kanssa infolla samaan aikaan aloittanutta kaveria maanantaina moikkaamaan.

Barcelona on siis loman ensimmäinen etappi. Siellä työskentelevän Ilmarin lisäks kaupungissa on samaan aikaaan 5 hengen porukka muitakin INSA-vaihtareita. Käytännössä siis loppu suomalaisjengi yhellä saksalaisvahvistuksella. Kauheen tarkasti ei oo vielä ohjelmaa mietitty, mutta varmaan porukalla nautitaan lämmöstä ja ihmetellään Gaudin kikkailuja.

Keskiviikkona matka jatkuu Manchesteriin. Ryanair myi lippuja tuolle välille melko hämmentävällä 8 euron hinnalla (sisältää verot). Tuohon päälle toki laskutetaan sitten erikseen ruumatavarasta, luottokorttimaksamisesta ja jopa check-in tiskillä asioimisesta, mutta silti lennon yhteishinta kahdelta jää noin neljään kymppiin. =)

Manchesterissa asuu Emmin kaveri, joten majotus ja kaupunkisuunnistaminen hoitunevat mukavasti. Siellä onkin tarkotus viihtyä vähän yli kolme päivää ja jatkaa sitten matkaa junalla Lontoota kohti. Lontoossa seikkaillaan pari päivää, kunnes suunnataan kanaalin toiselle puolelle ja takaisin Ranskan puolelle.

Alun perin suunnitelmissa oli kanaalin alittaminen, mutta jälleen Ryanair tuli sotkemaan suunnitelmia tarjoamalla ylitystä neljäsosalla vastaavasta hinnasta. Lisäksi koneella päästään nyt suoraan Bretagneen, jota oli myös tarkoitus tällä reissulla hieman katsastaa.

Saint Malossa ollaan lennon jälkeen yksi yö ja sitten yritetään selvitä useampaa bussi- ja junayhteyttä hyödyntäen Normandian rantaa pitkin parissa päivässä Pariisiin. Siellä majailee taas useampikin tuttu, jota on tarkoitus ehtiä moikkaamaan. Myös itse kaupunkia on tarkoitus kierrellä huolella, sillä tähän mennessä meidän ranskaoleiluun on sisältynyt vain kaksi läpimenoa Charles de Gaullen lentokentän kautta.

28. päivä on sitten tarkoitus junailla takaisin kotiin ja ehtiä hyvin levänneenä suoriutumaan seuraavan tiistain pakollisesta kahden tunnin harjoitussessiosta koululla. Tuo kaksituntinen onkin sitten ainoa kouluvelvoite koko viikolla, joten Wapun juhlintaankin jäänee aikaa...


Paljon kivaa on siis suunnitteilla seuraaville viikoille. Saa nähdä päätyykö sitä jossain vaiheessa reissun päältä kirjoittelemaan tänne kanssa, kun on muutenkin ollut blogiaktiivisuus vähän heikoilla. Mutta jos ei tekstiä, niin ainakin kuvapäivityksiä on luvassa parin viikon sisään.. ;)

Ei kommentteja: