sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Kesä -> talvi -> kesä

Lämpämittari Lyonissa on jälleen lähellä kahtakymmentä, mutta viime kirjoituksen jälkeen ehdittiin kokea myös vuoden rankin talvi. Kahden kesäviikonlopun välissä viikko sitten koettiin tosiaan jopa ensimmäiset lumisateet Lyonissa. Harmittavasti kurjat kelit osuivat juuri samaan aikaan kuin Emmin vanhempien vierailu, joten Lyonin "aina hyväksi" kehuttu sää ei oikein päässyt näyttämään parhaita puoliaan.

Koko vierailuaikaa ei sentään lumikeli häirinnyt, vaan kaupunkia saatiin kierrettyä hyvinkin monipuolisesti hyödyntäen myös kaikki julkiset kulkuvälineet mäkijunasta kaupunkipyöriin. Myös pari varsin mukavaksi osoittaunutta ravintolaa tuli testattua tuona viikonloppuna. Sunnuntai-iltana Pekka kävi katsomassa Lyonin fudismatsia ja me loput testaamassa ekaa kertaa paikallista elokuvateatteria. (Katsottu leffa oli Into the wild, loistopätkä ehdottomasti!)

Tuli taas ihan hauskasti Ranskan ja Suomen eroja havaittua tuonkin elokuvakäynnin yhteydessä. Ensinnäkin kun lippuluukulta kysyi, oliko illan esitykseen vielä vapaita paikkoja, oli dialogi suunnilleen seuraavanlainen:
- Ei pysty sanoa vielä, mutta tulkaa takaisin varttia ennen esityksen alkua.
- Aa, eli onko siis tällä hetkellä kaikki varauksessa?
- Eikun kaikki on vapaana. Niitä aletaan myydä vasta varttia ennen.

Lähettiin siitä sitten kauppaan ostamaan eväitä ja tultiin takaisin varttia ennen esityksen alkua. Siinä sitten oli kymmenisen tyyppiä jonottamassa ja odottamassa että lippumyyjä palaa koppiinsa. Täkäläisen kassatyöskentelyn tuntien alettiin olla aika varmoja, ettei koko porukka olisi sisällä leffan alkuun mennessä.

Hämmästyttävää kyllä, pullonkaulaksi ei osoittautunutkaan lippukassa, vaan se että leffasalissa oli vain yksi wc-koppi (johon tosiaan oli käynti vasta salista). Leffa kyllä alkoi tismalleen ajallaan ja jopa ilman mainoksia, mutta jengiä valui paikoilleen sekä ovesta että vessajonosta vielä varmaan 10 min ajan.

Huolimatta seilaavista katsojista, ei metelin aiheuttaminen eväitä rapistelemalla tuntunut kovin suotavalta, sillä taidettiin olla lähes ainoat salissa, jolla jotain rapisteltavaa oli. Eipä teatterissa kyllä mitään popparimyyntiä ollutkaan, eli ehkä se ei vain täällä kuulu tapoihin. Valtavan tulolähteen missaavat, kun miettii suomalaisten leffapopparien hintoja ja menekkiä..


Kuluneella viikolla ehdittiin kiertää kaupunkia vielä Apinkin kanssa, joka oli käymässä Lyonissa keskiviikkona. Lauantaina käytiin kevään vikalla laskettelureissulla Les 2 Alpesissa. Oli kyllä yks upeimmista laskupäivistä koskaan, sillä keli oli aika optimaalinen. Lunta oli satanu pitkin viikkoa, mutta lauantai oli pelkää auringonpaistetta. Rinteen reunasta ei tarvinnut paljoa poiketa kun pääsi jo piirtämään ihan omaa uraa. Muutenkin paikka toimi hienosti. Laakson hissijonoja lukuunottamatta liikkuminen sujui ripeästi, varsinkin Sohvaksi nimetyllä 8 paikkaisella ja tehokkaasti pehmustetulla tuolihissillä. :)


Nyt sunnuntaina on ollut mukavasti aikaa järjestellä parin viikon aikana kertynyttä kuvamäärää ja lisätä niitä myös Flickriin. Blogikirjoituksen valmistuttua pitänee vielä paneutua kouluryhmätyön C-koodin korjailuun ja mahdollisesti kasvattaa myös tältä viikolta pieneksi jäänyttä työaikasaldoa. Työskentely dippatyöhönkin liittyvän Campussourcing-projektin parissa on tosiaan alkanut varsin joustavasti etätyönä. Edellisenkin työrupeaman tulokset ovat löytäneet tiensä nettiin, kun Lyonin peliteollisuudesta kirjoittamani artikkeli julkaistiin Tekniikka ja Talous -lehdessä.

Hommia ja ohjelmaa siis riittää yllin kyllin. Hassusti se vaan on täälläkin kalenteri täyttyny vaikka sillon alkusyksystä oli ohjelma ihanan tyhjä, kun Suomesta tultua ei ollut mitään kesken. Hyvällä mielellä tässä kyllä vielä tekeekin mahdollisimman paljon, sillä aika pian nuo jäljellä olevat kaksi kuukautta vierähtävät. Ensi viikolle on tiedossa aikaisiin aamuihin painottuvan koulun lisäksi ainakin Emmin tanssiryhmän esitykset torstaina ja perjantaina, sekä lauantaina Lyonin Auditoriumissa Etelä-Amerikkalaisen musiikin ilta. =)

Ei kommentteja: