perjantai 4. joulukuuta 2009

Lepäilyä Koh Lantalla

Pientä väliraporttia Koh Lantalta. Takana Railay beach, Phi Phi -saaret ja nyt pari päivää chillausta Lantan hiljaisissa maisemissa. Railaylla käytiin tsekkaamassa upeat kaalliorannat ja innostuin myös buukkaamaan itseni iltapäivän kestävälle kiipeilyreissulle. Emmin oli alunperin tarkoitus tulla ottamaan vain muutama kuva kalliokiipeilystä, mutta kun kiipeilyreissuun yhdistyi myös seikkailu läheisen luolan läpi ja kuvaajallekin tarjottiin mahdollisuutta tulla mukaan ja laskeutua köydellä toiselta puolelta, oltiin sitten lopulta molemmat kiipeilyvaljaat päällä auringonlaskun aikaan kurkistelemassa maisemia parin kymmenen metrin korkeudessa ammottavasta luolan aukosta. :)

Railay-päivän jälkeen suunnattiin Phi Phille. Itse kaupunkin osoittautui turistista mainettaan paremmaksi, vaikka kyllähän sinne kapeille kaduille kaikenlaisia tyrkyttäjiä mahtui. Pitkähäntäveneellä tehtiin kierros saaren ympäri, ja bongattiin kaikki "pakolliset" nähtävyydet. Apinarannan apinat oli vähän pelottavia kiipeillessään varastamaan maisseja ym. ruokaa turistien käsistä, mutta maisemistaan kuuluisa May Bay osoittautui myös loistavaksi snorklauspaikaksi. Onnistuttiin myös näkemään pari vilausta pienistä riuttahaista, jotka kuulemma ovat ihmiselle vaarattomia, mutta näyttävät sellaiselta klassiselta hailta, joten pientä jännitystä vedessä lilluessaan kyllä kokee, kun moinen otus ui vastaan. :) Käytännössä hait olivat kyllä todella pelokkaita ja piti nähdä vaivaa että näki jotain muutakin kuin pakoon vilahtavan pyrstön.

Phi Philtä matka jatkui Koh Lantalle, missä suunnitelmana oli levähtää pari päivää tiiviin turstisuoriutumisen jälkeen. Levon kannalta täällä on otettukin, varsinkin kun Emmille nousi eilen hiukan kuumetta. Tänään olo on kuitenkin ollut parempaan suuntaan ja näillä näkymin sunnuntaina jatketaan matkaa. Viimeistään maanantaina loppuukin passiin leimattu oleskeluaika Thaimaassa, joten pian reissataan pitkin Malesiaa kohti Kuala Lumpuria ja Singaporea.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

AAARRRRGGHH! oon niin käsittämättömän kateellinen, etten pysty kattoaman noita kuvia ollenkaan. täällä ei oo ees lunta, ni on vaan älyttömän synkkää ja pimeetä ja pitäs vaan lukee tentteihin, yöök. nauttikaa reissusta, vaikka näyttää siltä, ettei se oo kovin vaikeeta :)

Emmi kirjoitti...

Heh ;D Itekin just katoin noita kuvia et onks meil tosiaan nain siistia! Vaik onhan se, mut kaikkeen tottuu ja uusiin asioihin ja paikkoihinkin turtuu, ettei oikein edes tajua et on nyt jossain pakettimatkojen mainoskuvassa _oikeesti_ :)

Mut tsemii sinne ja jaksamista! Meilla on ne tentit ja muut sitten kaksinverroin edessa kevaalla...