perjantai 27. marraskuuta 2009

Kuumuus jatkuu Krabilla

Toissapäivänä saavuttiin Krabille bussiseikkailuin, käytännössä liftailtiin sopivannäköisiin busseihin tien varrella. Tämä johtui suurimmaksi osaksi siitä, että bussiasemalla ei osattu kertoa mistä bussi lähtee ("On the road") eikä milloin ("Every time"), mutta niinhän ne sitten teki :D

Ennen Krabia ehdittiin Khao Lakissa vielä huristella skootterilla mm. vesiputoukselle. Skootteri on täällä kyllä tosi kätevä ja edullinen tapa liikkua. Ja hyvin paikallinen tapa, usein niillä menee koko perhe ja tavarat ja vaikka esim. kalanippu roikuttaen ja rakennustarvikkeet jnejne. Me mentiin sentään vaan kahdestaan ja yhden repun kanssa. Ja käytettiin paikallisuudesta poiketen kypäriä. Käytiin myös reissun ekassa museossa, joka oli hyvin simppeli, mutta tavallaan pysäyttävä. Se oli 2004 tsunamista kertova museo. On älytöntä miten moni täällä jäi sen takia vaille työtä tai työvälineitä ja vielä älyttömämpää on, että esimerkiksi ilmastonmuutoksen myötä, tuollaisten jopa vielä suuremman kokoluokan onnettomuuksien riski kasvaa.

Ympäristöasioita herää ajattelemaan täällä hieman uudesta näkökulmasta muutenkin. Yksinkertainen tavallinen elämäntyyli on melko vähän ympäristöä kuormittavaa, mutta turismi ei ympäristöä säästä. Myöskin monet länsimaiset "helpotukset" kuten muovipussit, on otettu käyttöön, mutta samalla ei ole otettu käyttöön systeemiä, joka huolehtisi niiden asianmukaisesta hävittämisestä. Tai esimerkiksi muoviset vesipullot, mitä mekin tuotetaan täällä roskiksiin varmasti monien kilojen edestä. Tai eihän se länsimaissakaan niin hyvin ole välttämättä hoidettu, on vain poissa silmistä... Eikä Thaimaa edes ole mitään verrattuna moniin muihin maihin. Myös korallien kunto saa ajattelemaan, vaikka ne upeita olivat edelleenkin. Hölmöt turistit (myös paikalliset!) talloskelivat koralleja ja matkoja tehdään useita päivässä. Tsunami tuhosi myös koralleja, mutta joidenkin lähteiden mukaan nekin tuhot, jotka luullaan tsunamin aiheuttamiksi on suurimmaksi osaksi ihmisten saastuttamisen ja välinpitämättömyyden ansiota.

Noh, nyt meinaa mennä vähän paasaamisen puolelle, joten takaisin iloisempiin aiheisiin :)

Krabilla on myös ajeltu skootterilla mm. temppelialueelle, jossa osa ruokousmestoista oli luolissa, osa helposti saavutettavissa ja yksi mäen päällä, jonne oli 1240 porrasta. Kiivettiin sitten silti sinne, oli aika tiukka :D 55 min ylös, 30min alas. Ja portaikko oli jyrkkää ja askelmat korkeita ja kapeita. Mutta olihan se tavallaan hauskaa ja maisemat täällä kalkkikivivuorimaastoissa upeat. Temppelialueella oli myös mahtavia ja suloisia, joskin pitkäkyntisiä taipumuksia omaavia apinoita!

Tänään käytiin myös ekalla kokkauskurssille jonne houkuttelin Antinkin. Oli kyllä kiva päästä kokeilemaan oikeasti niitä juttuja, mitä jo on vähän kotona yritellyt ja täällä maistellut. Ja omat ruoat oli tosi hyviä ja maut juuri omaan suuhun mukautettuja :) Tilauksesta voi ehkä yrittää reissun jälkeen päästä meidän illallisravinteliin thaikulle ;) Antti lupasi tehdä jälkkärin, mikä oli pääasiassa kookosmaitoa, sokeria ja siinä keitettyä banaania.

Nyt blogaillaan baarissa siemaillen paikallista rommia kolalla, tietenkin vain siksi, että juomien hinnalla sai ilmaisen internetin käyttöön :) Seuraavaksi pitäisi miettiä jaksaako tämän päivän 7 ruokalajin jälkeen vielä jotain illallista maistella vai käpötelläänkö suoraan takaisin nukkumaan kurkkien matkalla vähän naapuristadionin nyrkkeilymatsin tunnelmia.

Ei kommentteja: