torstai 18. lokakuuta 2007

Nyt kävi näin

Nyt puskee juttua peräti samana päivänä toista kertaa, mutta täs on sellanen hyvä Ranska-avautumis meininki ollu tällä viikolla, ni pitää ehkä lyhyesti kuvailla illan ravintolareissua. Vastoinkäymiset on ajottunu ehkä vähän heikosti, kun Otto ja Elina on ollu vierailulla ja saanu ainakin kattavaa kuvaa siitä, että kaikki ei täällä suju aina ihan mutkattomasti.

Ajatus siis oli, että pitää käydä porukalla ainakin kertaalleen myös ravintolassa, kun kerran Lyonia on kehuttu Euroopan gourmet-pääkaupunkina. Voi olla että valittiin hiukan liian turistihenkinen ravitolakatu, ja sieltä vähän liian houkutteleva menu-tarjous (12e, alku-, pää ja jälkiruoka), mutta tarjottu ravinto ei kyllä yltänyt edes hintansa tasolle. Alkuruokien osalta oltiin muuten vielä kohtuullisella tasolla, vaikkakin Otto tilasi lauantaimakkaran sijaan oeufs meurettes (piti olla pekonia, munaa, leipää valkosipulia ja salaattia) ja myöskään katkarapumajoneesi sotkua ei tiedetty tilanneemme. Ajateltiin, että virheitä sattuu varsinkin kun tilaus oli englanniksi ja eri kielillä listat oli vähän erilaisia jne. Pääruoka oli järkytys. "Ankan rinta pippurikastikkeella" herättää mielikuvan jostain ihan muusta kuin muutamasta läskipalasta makaronin kanssa. Pippurikastike oli kyllä pippurista, ja huom. ei mitään muuta. Noh, opiskelijoille opiskelijaruokaa.......

Tietenkin viini oli hintavaa, kun halpa menu houkutti ensin kaikki sisään. Palvelusta puhumattakaan - ainakaan se ei voinut kovin hintavaa olla, sillä muuten tarjoilija saattaisi hymyillä tai osata perus kohteliasuutta sen verran, että pääruoka tuodaan kaikille yhtä aikaa ja lautaset kerätään koko porukalta samanaikaisesti ja sen sellaista. Sitsityöntekijöillekin tuttua. Tietenkin mitä tylympi meininkin - sitä nopeemmin jengi lähtee pois ja vapautuu paikkoja seuraaville.....

Tultiin sitten kotiin jatkamaan meininkiä shampanjalla ja vaahtokarkeilla. Nami. Ja kyllä, kaikki tunsi itsensä tänään maailman parhaimmiksi kokeiksi. Jos Emmille olisi antanut saman rahan mikä nyt hävisi ravintolaan, oltaisiin saatu 5 ruokalajin herkkuillallinen ja 5 litraa viiniä.

1 kommentti:

Elli kirjoitti...

Noi halvan menun paikat on kyl vähän hasardeja, mut ei kannata lannistua! Pariisissa niitä oli nimittäin erittäin hyviäkin ja itse asiassa paras illallinen, mitä siellä söin, oli juuri 3 ruokalajia 10e.