keskiviikko 3. lokakuuta 2007

Miksi tulinkaan tänne?

Tässä eräänä iltana juteltiin siitä, että mikä on suurin "tavoite" vaihtovuodelle. Tai mitä odottaa tai MIKSI tänne oikeastaan edes tuli :)

Itse en lähtenyt ainakaan opiskelu päällimmäisenä mielessä. Toki koulua kohtaan oli ja on edelleen paljon odotuksia, koska se mahdollistaa täällä olon. Jos yrittäisi opiskella todella kunnolla, olisi elämä kohtuu ankeaa - täällä koulussa ollaan 5 päivää viikossa klo 8-18 + kotitehtävät ja kaikki se mitä ei ranskaksi ymmärtänyt. Ranskan kielenkään suvereeni taito vuoden lopussa ei myöskään ole ensisijainen tavoite. Kieltä oppii väkisin jonkun verran ja kaikki opittu on pelkästään plussaa.

Henkilökohtaisesti tavoitteenani ei ole myöskään hankkia elinikäisiä Ystäviä, suomessakin löytyy paljon pontentiaalia tähän. En toki vastustele, jos niin sattuu käymään, että täältä sielunveljiä löytyy :) En myöskään pyri ainoastaan olemaan "maailmankansalainen", suomen edustaja, tkk:n edustaja... Vaikka tätä kaikkea ehkä tuleekin oltua huomaamattaan.

Vaihtoonlähtemiselle on monia syitä, mutta eräs tärkeimmistä (ja yleisimmistä) lienee kokea jotain erilaista. Olen myöskin päättänyt, etten etsi erilaisuutta ainoastaan ympäristöstäni, vaan myös kenties omasta toiminnastani. Yrittää ottaa uutta näkökulmaa ja etäisyyttä aiheeseen "minä maailmassa". Olemme opetelleet elämään Antin kanssa samassa asunnossa (hyvin sujuu!) ja pyritty parantamaan siivous- ja tiskaus jne. tapojamme. Olkkarissa on matto, joka kerää maailman eniten roskaa, joten sitä tulee imuroitua lähes joka toinen päivä. Tiskivuorosysteemikin toimii - omaa vuoroa saa venyttää niin kauan kuin haluaa, mutta seuraus on ilmeinen. Olen myöskin luopunut joistakin paheista, jotka tässä jääkööt nimeämättä. Lisäksi koulu tarjoaa jo aiemmin mainittuja mahdollisuuksia erilaisuuden kokemiseen mm. lyijykynällä ja paperilla koodaamista ;)

Omista syistäni yksi tärkeimpiä on se, että vaihtovuosi on mitä mainiointa aikaa täyttää suomirutiinien jäljiltä tyhjentynyt kalenteri uudella tavalla. Täällä kalenteriini kuuluu 30 vuodelle ripotellun ects:n lisäksi kirjojen lukemista, pelaamista, iltakävelyjä, rakasta harrastustani kokkaamista, sulkapalloa koulun liikuntatunneilla (ranskalaisten pakolliset liikuntatunnit, joille vaihtarit saa halutessaan osallistua), afrikkalaista tanssia (kävin eilen ilmoittautumassa ensi maanantaina alkavalle kurssille) ja ennen kaikkea aikaa minkä kohdalla ei lue mitään. Ainakin toistaiseksi :D

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihminen on kokemustensa tuote...tuotekehitystä

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin oon aika paljon pyöritellyt omia syitäni, yllättäen. Tässä tiivistetysti:
- Oppia selviytymään omillaan vieraassa maassa ja kulttuurissa. Mulle kun käytännön asioista selviytyminen tuottaa joskus vaikeuksia, tää on hyvä tapa harjoitella. :) Jos pärjää itsekseen maailmalla, pärjää missä vaan. Tää pärjäämishomma oli yllättävänkin tärkeä syy mulle.
- Oppia puhumaan englantia. Mä en nimittäin oikeasti osannut sitä mielestäni ollenkaan tarpeeksi hyvin, ja se oikeasti jopa stressasi jonkin verran. Nyt alkaa jo sujua.
- Nähdä jotain täysin uutta ja erilaista, tavata uusia ihmisiä ympäri maailmaa, matkustaa ja kokea juttuja joiden kokemiseen ei enää tän jälkeen oo mahdollisuutta. Jos tän mahdollisuuden ois nyt skipannut, ei toista ois ehkä enää tullut, ja tiedän et se ois harmittanut myöhemmin.