tiistai 20. marraskuuta 2007

The Cat Empire

Oltiinpä sunnuntai-iltana aivan loistavalla keikalla. Emmi oli onnistunu sattumalta huomaamaan jostain kotiseudun seinäjulisteesta, että The Cat Empire esiintyy Lyonissa. Tutustuin tuohon bändiin pari vuotta sitten Itävallan Explorer Belt -reissulla, ja sen jälkeen on tullut kuunneltua ihan kohtuullisesti, kuten last.fm:stä voi nähdä. Odotukset oli siis kohtuullisen korkeella, mutta ei turhaan. Oli yksi parhaita keikkoja varmaan koskaan!

Bändin biisit on jo itsessään oivan rytmillisiä ja hytkymään vetäviä. Mutta keikalla melkein joka biisiin sisältyi huima sooloiloitteluosio, jonka aikana ei pystyny muuta ku ihailemaan soittajien taitoa ja heilumaan mukana. Manu Chaon lisäksi tollasta latino/funk/jazz/emmätiiämikä -henkistä musiikkia ei kauheesti tuu kuunneltua, mutta nää pojat osaa pistää musiikin jotenkin helposti lähestyttävään muotoon. Ei tuu sellasia Ricky Martin -väristyksiä. :)

Biisejä keikkaan mahtui varmaan saman verran kuin yleensä, mutta ne olivat venytyksineen sen verran pitkiä, että keikalle kertyi pituutta kahden lavalle paluun kanssa vähän yli kaksi tuntia. Ei kyllä ollut kyllästymisestä vaaraa, ja muutenkin täkäläinen keikka-aikataulutus tuntui huomattavasti kivemmalta kuin suomalainen "aletaan soittaa joskus puolilta öin" -malli. Lipuissa luki 19h00 ja soitto alkoi varttia vaille kasilta. Kotiinkin pääs ihan ihmisten aikaan nauttimaan keikan jättämästä loistofiiliksestä. Pointsit Lyonille, Ninkasi Kaolle ja Australian pojille!

5. joulukuuta ois Apocalyptica käymässä. Perinteinen CMX-keikka tuolta päivämäärältä taitaa jäädä väliin, joten pitänee mennä katsomaan saako suomalaiset samanlaisen menon nostatettua. (Okei, ehkä toiveissa ei oo Apocalyptican suunnalta yhtä salsaisaa menoa, mutta menoa kuitenkin!) Lippuja keikalle ovat kuulemma parin suomivaihtarin lisäksi hankkineet ruotsalaiset ja saksalaiset, joten ei kai tässä auta poiskaan jäädä...

Ei kommentteja: