perjantai 14. syyskuuta 2007

Infotilaisuus koululla

Tänään oli sitten ensimmäinen oikea kontakti kouluun ja opintoihin. Ihan hyvältä vaikuttaa sinänsä, vaikka koulualue ja rakennukset on kammottavan rumia betoniparakkeja ja kaikki vaikuttaa suomalaisesta näkökulmasta hiukan sekavalta ja siltä, että olis palannu vähintään lukioon. Mutta professorimme muistikin muistuttaa meitä suomalaisia kysellessämme poissaolojen selvittämisestä jne. että tämä on koulu eikä mikään yliopisto. Yliopistot ei oo täällä kovin suuressa arvossa.... Koulussa työskennellään, yliopistossa vaan ollaan. Vastuuproffa oli kyllä itse sangen rento korvakorussaan ja farkuissaan.

Meidän tulee noudattaa kahden viikoin välein ilmestyvää, joka viikko erilaista lukujärjestystä, mutta ei ole pakko osallistua sentään kaikille samoille kursseille kun muut kolmannen vuoden opiskelijat. Eri vuosien tai osastojen kursseja on käytännössä hyvin vaikeaa sekoittaa omaan ohjelmaan, koska muuten kurssit menee päällekkäin ja poissaoloja ei saisi olla. Meidät jaettiin neljään ryhmään, joissa harjoitukset ja projektit suoritetaan. Ollaan Antin kanssa eri ryhmissä, eli ei voida luottaa siihen, että kumpikin voi tehdä vaan puolet, eikä ryhmiä saa tietenkään vaihtaa vaikkei siihen mitään järkevää syytä olekaan. Luennot on samat kyllä.

Ilmottauduttiin molemmat myös paikallisille opiskelijoille pakollisille urheilutunneille, mutta kiinan kurssit päätettiin skippaa. Kiinaa ranskaksi vois olla liikaa.... Tavattiin myös kaksi muuta samalla osastolla opiskelevaa suomalaista ja saatiin sisäpiiritietoa illan pippaloista, jotka alkaa kampusalueelta kaljapiknikin merkeissä. Kielikurssi ei kuitenkaan tainnut olla mikään maailmaa järisyttävä kokemus, että ehkei sen missaaminen haittaa niin paljon. Ja nytkin ymmärsin lähes kaiken mitä infossa tuli esiin.

Koulusta raportointia sitten lisää ensi viikolla kun se alkaa, nyt valmistautumaan illan piknikkiin. :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hö, oisitte voinu ottaa kiinan, ois voitu sit jutskaa kiinaks kun tuutte takas. Mulla on nyt kantoninkiinaa 3 op, saapa nähdä kuin paljon siitä jää neljän kuukauden aikana päähän.