keskiviikko 19. syyskuuta 2007

Yllärinettiyhteys, ja eka oikeahko koulupäivä

Hips, yhtäkkiä ilmestyi kodin ilmatilaan langaton verkko, jolla päästään surffaamaan omaa oikeaa yhteyttä odotellessa ainakin joten kuten. Hiukan pätkivä ja hidas tämä yhteys on, mutta huomattavasti kivempaa on istua kotona, verrattuna läheisiin kiviportaisiin, joiden luona aiemmin oli lähin toimiva nettiyhteyspaikka. :)

Tänään oli myös ensimmäiset varsinaiset kursseihin liittyvät luennot. Koulupäivä kesti kokonaista kaksi tuntia, mutta senkin jälkeen oli jo ihan riittävän uuvuksissa. Opettajan ranskankielinen puhe relaatioalgebrasta ja tietokantojen perusteista meni suurimmaksi osaksi ohi, mutta luentokalvoilta asiaa pystyi sentään suunnilleen seurata. Kyllä se tästä varmaan helpottuu, mutta kieleen keskittyminen on todellä väsyttävää. Onneksi ei oo kauheen pitkiä koulupäiviä luvassa..

Koulupäivän jälkeen jaksettiin vielä yrittää edistää kouluunilmoitautumisprojektia, joka eilen oli jäänyt kesken sen takia, että ekan toimiston ohjeilla löydetty seuraava toimisto oli laittanut lapun luukulle ja ilmoittanut olevansa yllättäen kiinni. No, tänään kyseinen toimisto oli auki, mutta prosessiin kuuluva 6,50 euron maksu olisi pitänyt kävellä suorittamaan jälleen eri toimistoon, mutta tänään taas se oli jo ehtinyt mennä kiinni. No huomenna ensin maksutoimistoon ja sitten takaisin siihen keskimmäiseen, josta hyvällä onnella saadaan opiskelijakortti vihdoin taskuun. Sille tulee tarvetta muun muassa opiskelijahintaisen bussilipun ostossa.

Nyt kun netinkäyttöolosuhteet ovat hieman parantuneet, voisin laittaa jonkun kuvankin nähtäville. Flickristä löytyy siis kuvia sekä Lyonista että etelänreissulta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäisiä valokuvia.

Hienoa; niitä on jo ehditty odotellakin :).

Sääkin näyttää siellä suosivan, toisin kuin täällä (kylmää ja sateista).

Ruska rupeaa näkymään jo täällä etelässäkin. Vaahterat ovat komeimmillaan.

Indy

Elli kirjoitti...

Hienoa että tekin ootte jo päässyt eri toimistojen välissä ravailun makuun. Kuulostaa just niin ranskalaiselle! Ja myös toi "koulujen" hehkutus yliopistojen yli. :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtavia kuvia. Ammattilastasia!

Mun suosikko oli ehdottomasti Apina: katu-uskottavaa irvistystä ei vain voinut sivuuttaa. Eikä My Island Girl:kään ollut hassumpi.

Postatkaa jatkossakin kuvia nätille!

-MyCall