tiistai 4. syyskuuta 2007

Puheluhinta-avautumista

Huuh! Ollan vähän ahdistuttu siitä, että soittelemin täällä on ollu niin sairaan kallista. Meillä on yksi paikallinen pre paid -liittymä kännykkään, mutta puhelut sillä maksaa noin 55 senttiä minuutilta (mikä sekin oli erittäin vaikeasti sfr:n sivuilta kaivettava tieto). Puhelut suomesta ranskaan kännykästä on mun mielestä jotain samaa luokkaa. Ei sentään ihan taida olla halvempaa soitella suomiluurista täällä täkäläisiin sähkölaitoksiin ynnä muihin.

Nyt kuitenkin selvis, että oltais voitu skypellä soittaa about kaikkiin ranskalaisiin numeroihin about 1,7snt/min hintaan... Ois ehkä hoitunu sähkösopparin uusimiset ynnä muut yli 20 minuutin maratonpuhelut paikallisten palvelujaan erittäin laveasti esittelevien, tai muuten vaan paljon puhuvien ranskalaisten kanssa vähän stressittömämmin, jos ois ollu tollanen taksa raksuttamassa. Toki, myös hiukka parempi ranskankielen taito ois voinu säästää muutamilta ylimääräsiltä puheluminuuteilta.. ;)

Pre paid -liittymää on tähän mennessä ladattu 75 eurolla, ja se on taas tämänpäiväisen nettiliittymähommailun takia tyhjä.. :( Ongelmaa on lisänny se, että netin kautta tuntuu onnistuvan huomattavasti harvemmat asiat kuin Suomessa. Toivottavasti tuo Skype hiukan pelastaa, ja ei tartte enää ihan vastaavilla summilla ostaa latauskuponkeja. :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon käytellyt skypeä, kun on pitänyt soittaa täältä suomalaisiin kännyköihin. Skypeout-tililtäni vaan on jostain syystä hurahtanut puheluiden aikana melkein kymmenkertainen määrä siihen nähden mitä pitäisi. Oon jo reklamoinutkin skypetyypeille, ei oo vastausta vielä kuulunut. Prepaidit täällä on onneksi halpoja, 2,5 senttiä per minuutti.

Elli kirjoitti...

Mullakin oli Ranskassa prepaid, mutta paikalliset suosittelivat isojen operaattorien (kuten sfr) tilaan ottamaan jonkun pienemmän operaattorin liittymän. Mulla oli sit Virgin mobile, joka näyttäis kyllä olevan nyttenkin halvempi ku toi sfr. http://www.virginmobile.fr/mon_offre.php?famille=5 Tosin kallishan toikin on suomen hintoihin verrattuna.

Antti kirjoitti...

Kiitos kun sanoit vielä tosta, irkissä mainittuna meinasin unohtaa, mut tosiaan näyttää hinnat ees vähän paremmilta, kuin nykyliittymässä. Pitää sitten selvitellä, että saisko saman numeron säilytettyä myös prepaidista toiseen vaihtamalla. Ja Emmillä ainakin on vielä liittymän hommaus edessä, joten toi virgin prepaid vois olla hyvä valinta.

Skypeä en oo vielä käytännössä testannu, mut nyt on tilillä 10 rahaa, katotaan kauanko se riittää..