perjantai 6. marraskuuta 2009

Hong Kong kohta takana

Viimeinen yö Hong Kongissa edessä. Aika nopeasti on nää muutamat päivät menny, mutta todella hyvän reissufiiliksen on jo saanu päälle. Hassua kun tää Hong Kong oli alunperin lähinnä sellainen bonus-etappi, jonka sai kympin tai parin maksulla lisättyä matkaan, mutta ainakaan ite en tullut tätä vaihettaa ennakkoon niin paljon miettineeksi tai fiilistelleeksi.

Mut on kyl ollu loistavat reissupäivät täällä. Kaupunki on todella monipuolinen ja jännästi tuntuu että eri puolet on jakautunu yllättävänkin selvärajaisiin alueisiin. Tai siis esimerkiksi hyvin huomaa missä liikkuu turisteja ja missä paikallista väkeä. Mistä ostetaan akvaariokalat ja mistä elektroniikat. :D

Meidän hostelli on Mong Kokissa, missä tuntuu hyörivän pääasiassa paikallisia; päivisin vanhempaa väkeä työhommissa ja iltaisin nuorisoa matkalla jostain johonkin, yleensä ilmeisesti syömään tai jonottelemaan teejoumamukeja johonkin lukuisista kojuista. Varsinaisia baareja näillä kulmilla ei nimittäin hirveästi oo näkyny, mutta pieniä syömäpaikkoja sitäkin enemmän. Ja ihan Hostellin oven vieressä on "teelä" joksi me on alettu erilaisia tee-pohjaisia kuumia ja kylmiä juomia tarjoilevaa kioskia kutsua. Meillä on sinne jo kanta-asiakaskorttikin, mutta ihan ei tuu leimat täyteen.. :D

Tänään käytiin myös tsekkaamassa erilaisia markettikatuja. Yks katu oli omistettu pelkille kukkakaupoille ja toinen alue taas vilisi akvaariokalakauppoja. Tuntuu hassulta että kun Suomessa viherkasvit tai remonttitarpeet haetaan jostain keskustan ulkopuolelta valtavista automarketeista, niin täällä niitä myy aiheelle omistettu katu täynnä pikkuliikkeitä. Voihan toki olla että autolijoille on tarjolla myös megamarketit jossain kauempana.

Tänään käytiin itsekin ensimmäistä kertaa keskustan ulkopuolella (jossa tosin ei vielä kerrostalojen keskikorkeus kauheasti matalampi ollu). Diamond Hillin lähellä oli valtavan hieno kiinalainen puutarha johon osuttiin mukavasti vähän ennen auringonlaskua, joten ehdittiin näkemään se sekä päivä että iltavalaistuksessa. Samaan aikataulustrategiaa käytettiin Juhon vinkin mukaisesti kun käytiin Victoria Peakilla katselemassa maisemia alas Hong Kongiin. Oli kyllä siistiä nähä kun pilvenpiirtäjälauma alkaa loistaa nopeasti pimenevässä yössä, ja normiloisteen lisäksi joka ilta klo kahdeksalta on ohjelmassa myös pilvenpiirtäjän valoilla ja rannalla soitetulla musiikilla luotu Symphony of Lights esitys.

Tuntuu että kaupunkia on tosiaan ehditty syynätä jo aika monelta kolkalta ja huominen tuntuukin oikeen hyvältä ajalta siirtyä eteenpäin. Trooppisen kelin osalta tää on ollu hyvä pehmeä lasku, kun keli on koko ajan pikkusen lämmenny ja vasta tänään oltiin ekaa kertaa shortsit+sandaalit linjalla liikkeellä. Saa nähä kuinka paljon muutosta tuo huominen parin tunnin lento.

Lento lähtee vasta kympiltä illalla, joten sitä edeltävälle ajalle keksittiin hauskaa ohjelmaa. Napataan jo aamulla rinkat matkaan hostellilta ja otetaan lentokenttää kohti siirtymiseen hiukan epätavallinen kulkuneuvo, eli keskustasta lähtevä laiva. Se puksuttelee suunnilleen tunnin Lantaun saarelle, missä lentokenttäkin on, mutta väliin pitäis jäädä hyvin aikaa käydä vuoren laella tsekkaamassa kuulemma maailman korkeinta ulkoilmassa olevaan buddha-patsasta. (Kuvien perusteella se on aika iso, joten pistää miettimään kuinka isoja ne oikeen on sit sisätiloihin rakenteanu... :)

Nyt ehkä pitää himmailla kirjoittamisen kanssa, niin ehdin vielä ladata parit kuvat kamerastakin Flickriin ja silti nukkua kunnon unet ennen lähtöä. Tähän mennessä kuvia on tullu nettiin vaan puhelimen kameralla otetuista (kun se onnistuu ilman pihoja ja konetta kunhan julkinen wlan löytyy). Mut nyt sain piuhalla ladattua kuvia myös varsineisesta kamerasta. Flickrin kuvasetti ei siis ole täysin kronologisessa järjestyksessä, mutta en ala niitä nyt tuonne väleihin pistelemään, niin aiemmat kuvat jo bonganneille tulee kuitenkin uusimmat viimesimpinä. Flickriin siis pääsee kätevimmin vasemman laidan kuvalistasta klikkaamalla, tai tästä.

1 kommentti:

Antti kirjoitti...

Jahas, en sitten onnistunutkaan lataamaan kuvia Flickriin asti, kun tää kone ei tunnista muistitikulla olevia kansioita oikein. Onneks en poistanu niitä vielä kamerasta kun tää ei oikeen vakuuta nyt.. No, mut lisää kuvia honk kongista luvassa joskus myöhemmin.. :)